joi, 30 septembrie 2010

Nelinişti de fundal de suflet. Nu reuşesc să fiu eficientă în mai nimic, îmi zboară gândurile aiurea, ca un stol de vrăbii speriate şi fără ţintă. Niciun fel de alegere nu-mi permit, condiţionată din toate părţile, prizonier în colivie. Ce bine era înainte, ce bine era! Cum ies din pânza de păianjen, din inerţia în care mă cufund pe zi ce trece?Nu mă pot mulţumi cu starea hibridă în care mă complac, dar nici altfel nu e mai bine.
Aştept cu naivitate o minune care nu mai vine, dar eu o aştept iraţional, condusă de o voce lăuntrică insistentă şi nerealistă ca mine. Şi dacă-ntr-o zi... viaţa s-ar schimba în minune? Şi dacă...? Ce simplu e, de fapt!!!
Vorbe bune la telefon cu Mona, veşti bune, în sfârşit, de la ea, de la Anca, de la toţi. Veşti bune de la prietenii sufletului meu- cele cinci colţuri de stea ale vieţii mele de-acum, cele cinci degete ale mâinii mele drepte cu care scriu, cu care mă închin, cu care îi mângâi şi cu care îi număr la infinit în inima mea.
Mă bucur de bucuriile lor, de starea de normalitate pe care-o trăiesc şi eu prin ei. Simt căldura inimilor lor bătând alături de zâmbetele mele. Luptăm să nu ne înstrăinăm, cu fiecare telefon pe care-l dăm sau îl primim, cu fiecare gând pe care-l avem unul pentru altul zi de zi. Familia noastră între care se ţes legături nevăzute, altfel decât cele de sânge, din fire nevăzute de gând, de emoţie, de grijă, de atenţie, de suflet, în definitiv. Sfidăm egoismul.

3 comentarii:

  1. minune! ce este rational in minune?! nimic! tocmai de aceea e minune!!!
    bucuria nu poate fi deplina decat daca este impartasita cu ceilalti. deci, imparte pe mai departe bucuriile cu prietenii si bucura-te, la randul tau, de bucuriile lor.
    aici este minunea!
    una dintre cele mai mari, de fapt. sa te poti bucura de bucuria altora. aici se sfideaza egoismul, intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere
  2. când spuneai că nu e loc pentru două fiinţe ca mine pe lumea asta nu prea glumeai: ce e raţional în mine?

    RăspundețiȘtergere
  3. ce e raţional in tine?!
    nimic! şi totul în acelaşi timp!
    iratională este pasiunea, dăruirea, jertfa, credinţa... iubirea
    ratională e răzvrătirea, pasul înainte, pasul înapoi... jocul cu viaţa, dansul acesta fără de început şi fără de sfârşit, pornit cândva şi neterminat încă

    RăspundețiȘtergere

„Vitrion, Năică!”

     Vitriolul este vechiul nume al acidului sulfuric, cunoscut încă de pe vremea învățatului teolog și filosof, preocupat în egală măsură ș...