marți, 22 septembrie 2015

Marți, la zece dimineața... fix

La cafeaua de dimineață, în zilele când am timp, citesc ce mai spune lumea pe bloguri, în presă, pe siteurile de socializare. Azi dimineață am văzut niște titluri care m-au speriat, de-a dreptul, de genul: ”Ce se întâmplă în corpul tău cu 10 minute înaintea unui atac de cord”, ”O scriitoare și-a anunțat sinuciderea pe facebook”, ”Anunțul care a stârnit lacrimi”, ”Violata din Vaslui, vedetă porno pe facebook”, ”Lidia Buble are o teorie șocantă despre nasul ei foarte mare”, ”Mai ieri se dezbrăca la Cpatos și acum face rugăciuni”, primele declarații ale uneia după ce a aflat că divorțează ș.a.m.d. 
Mă gândesc, siderată, că astfel de știri funcționează ca niște atacuri energetice, au un rol bine definit de a-ți strica ziua. De ce și-ar dori să știe cineva ce se întâmplă în corpul lui cu zece minute înainte de a crăpa, oricum? Pentru ce ar interesa planeta dimensiunile nasului Lidiei Buble și părerea ei despre asta -n-are un nume și-așa suficient de ridicol ca să fie un subiect cu totul neinteresant? De ce și-ar dori cineva să citească un anunț care stârnește lacrimi și alte bazaconii, în loc să-și savureze cafeaua, să stea de vorbă cu oameni dragi, să se uite la porumbeii care zboară, să zâmbească și să fie fericit că trăiește?!!
Evident, n-am luat în calcul știrile nenorocite cu care se deschideau și, presupun, încă se mai deschid programele de știri matinale, căci nu mă mai uit la așa ceva, gen: ”Doi morți și cinci răniți pe nu știu ce șosea”, ”I-a dat în cap cu toporul, în fața copiilor și-a soacrei” etc...  La șapte dimineața astfel de vești te nenorocesc, chiar de-ai fi cel mai insensibil muritor de pe fața pământului. 
Normal că-ți intră cafeaua cu noduri, se oprește prăjitura-n gât, se chircește inima în tine, te simți ca un ostracizat fără să știi de ce, căci nu vrei decât să te simți bine, să-ți luminezi sufletul de gândurile triste de ieri, să uiți neîmpliniri și dezamăgiri, să o iei de la capăt, să te pui în armonie cu universul care te mai îndură încă o zi, îți mai dă încă o șansă să trăiești frumos. Mai ales că afară e soare, e o zi superbă de vară în plină toamnă, cafeaua ta bio e aromată și fierbinte, florile din jardinierele de pe balcon încă sunt vii și zâmbesc în soare, halatul tău roz are inimioare sute și e marți, o zi lină, și dulce și binecuvântată...
La tâmpeniile lumii e nevoie neapărat de un antidot de frumusețe... :) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Vitrion, Năică!”

     Vitriolul este vechiul nume al acidului sulfuric, cunoscut încă de pe vremea învățatului teolog și filosof, preocupat în egală măsură ș...