joi, 14 martie 2013

Curba lui Gauss

Buletin meteorologic- starea sufletului într-o zi de 13
Dimineaţă- dispoziţie instabilă, cafea parcă fără gust, înghiţi sugrumată un pahar de suc de portocale, te învârţi între nesiguranţe: schimbi mai multe bluze, perechi de pantaloni şi variante de machiaj- cam două ore întârzii emoţionată în faţa oglinzii şi pleci grăbită că te aşteaptă şi de data asta prea mult taxiul.
ora 11, 30 - surprize, surprize:  te achiţi de nişte restanţe la serviciu şi plăteşti facturile incredibil de repede, apoi te îndrepţi cu paşi grăbiţi spre o mare, incredibilă bucurie.
ora 13,00- mulţumire din vorbe de suflet cu o prietenă dragă-dragă; se anunţă nostalgii: faci o vizită grăbită cuiva venită de departe.
După-amiază torturantă: răbufneşte inima cu violenţă şi bat rafale de emoţii la semnale contradictorii: nu ştii la ce să te aştepţi, dar forţezi un fel de încredere, în ciuda stării de rău şi a premoniţiilor negre.
Ora 16, 30- deziluzii din veşti proaste, din averse de dezinteres. Te înspăimântă finalul searbăd al unei zile de muncă.
Ora 18, 30- încerci imposibilul: să răsară soarele,  deşi e palid şi se târăşte spre apus. Pleci de la serviciu , cerulul inimii e parţial innorat, dar sunt şanse de-o întâmplare frumoasă. Apar ceva confidenţe, veselie forţată, instabilă, cu fluctuaţii mari de temperaturi emoţionale. Se intensifică dorinţa de spargere a gheţii, dar se intră într-un proces de răcire bizară, în condiţiile unei scăderi bruşte şi incredibie de dispoziţie.
În intervalul 20,00-22,00 minimele devin negative, iar la sfârşitul zilei rezultatele se profilează dezastruoase. Ultima speranţă anemiată se strecoară afară pe uşa prietenei tale. Rămâi în prag cu certitudinea amară a deziluzionării. Rană sângerândă inima. Parcă şi ceva picături sărate pe obraji.
ora 23,00- vinul nu are niciun gust, iar Bridget nu ajută, azi, nici ea.  Te laşi dusă de maşină spre casa prea mare, prea rece şi prea goală. Probabilitatea pentru precipitaţii  se menţine relativ ridicată în această parte a intervalului orar 24, 00-7,00, deşi acestea vor fi moderate cantitativ, căci nici energie nu mai este. Se anunţă doar nori negri şi o dimineaţă întunecată şi ceţoasă.
ora 23,45- miracol: răsare nesperat un fel de soare, destul de anemic, dar azi, că e deja azi, 14, vremea se va încălzi uşor şi treptat, valorile urmând a se situa între speranţă şi zâmbet, încadrându-se în normele sufleteşti dezirabile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Vitrion, Năică!”

     Vitriolul este vechiul nume al acidului sulfuric, cunoscut încă de pe vremea învățatului teolog și filosof, preocupat în egală măsură ș...